Leasingul companiei poate fi o afacere bună. Pentru tine

Aşadar, ai maşină de serviciu? Primul lucru pentru care trebuie să semnezi că ai luat la cunoştinţă este că ştii ce ai şi ce nu ai voie să faci cu ea. Dacă nu ţi se dă în folosinţă (şi de obicei nu ţi se dă), nu ai voie să te plimbi în interes propriu cu ea decât pe drumul către şi de la serviciu. Şi încă ceva: toate maşinile de serviciu din ziua de azi au montate GPS. Iar partea cea mai nasoală este că s-ar putea ca tu nici să nu ştii lucrul ăsta, iar dacă îi întrebi pe şefi să-ţi spună că nu ştiu. Nu te baza pe asta! Maşina ta are sigur GPS, aşa că nu te duce cu ea pe coclauri. 

Bun, ce-i de făcut în cazul ăsta? Îmi duc copiii la şcoală cu maşina mea şi apoi vin acasă să o iau pe aia de serviciu? Dacă şcoala este în cu totul alt cartier şi nu există nicio justificare să te abaţi atâţia kilometri de la drumul către muncă, atunci da, se pare că asta e singura soluţie. Însă un parinte responsabil îşi inscrie de obicei copiii la o şcoală care se află cât mai aproape de casă, aşa că singura problemă este să-ţi armonizezi programul tău cu cel de începere a orelor de curs. 

Problemele apar doar când trebuie să te duci să-ţi iei copilul de la şcoală. Atunci trebuie să găseşti neapărat un motiv să ieşi pe teren şi să îţi programezi o întâlnire la un client din zona şcolii. Cum pe acolo însă clienţii potenţiali se vor termina rapid – ca în orice altă zonă din oraş de altfel – e clar că trebuie să faci în aşa fel încât drumul tău către orice întâlnire importantă să treacă pe lângă şcoala fiului tău sau a fiicei tale. Şi, mai ales, toate întâlnirile importante să fie programate în jurul orei de terminare a cursurilor. Destul de greu, nu? 

Chiar foarte greu, ai putea spune, numai că trebuie s-o faci, pentru că nimeni altcineva nu o să o facă în locul tău. 

leasingul companiei

Dacă însă eşti vreun şefulet şi ai primit maşina în folosinţă, atunci treaba e simplă. Nu mai ai decât grija soldului de pe cardul de carburant, care e bine să fie cât mai aproape de 0 (zero) la sfârşitul oricărei luni, pentru că nu se reportează niciodată în luna următoare, aşa că e păcat să nu îl consumi. Ba chiar nu te sfii: îţi recomand să soliciţi cu încredere câte o suplimentare a soldului de pe card o dată la 2-3 luni, ca să se vadă că tu chiar ai făcut teren şi n-ai stat toată ziua prin birouri ca alţii. Nu cu mult, cu vreo sută – două pe acolo, dar suficient cât să-ţi faci piaţa în fiecare weekend şi să mergi cu familia la un grătar la iarbă verde. De obicei, nimeni nu se supără la controlul traseelor când vede că maşina nu a ieşit din judeţ decât pentru delegaţii. 

Şi, dacă ai tupeu, şi de obicei trebuie să ai tupeu, că altfel nu răzbeşti în viaţa de corporatist, poţi să ceri să te duci şi în concediul de la mare tot cu maşina de serviciu, luându-ţi angajamentul că benzina o s-o plăteşti tu. Iar în felul ăsta maşina ta personală va sta curăţică şi apretată în garajul tău, fără ca măcar să-ţi ceară un schimb de ulei, în timp ce tu călăreşti la maxim leasing-ul companiei. Şi fă-o fără remuşcări, că după ce se termină perioada de leasing, vei primi în folosinţă o altă maşină, nou-nouţă şi cu dotări de ultimă generaţie, că doar eşti şef, nu? Şi s-ar putea chiar să nu fii şef toată viaţa...

Aşa că reţine: nimeni, dar absolut nimeni din toată Corporaţia nu dă doi bani pe viaţa ta. Şi atenţie! Am scris „viaţa ta”, nu „viaţa ta persoanală”, pentru că nici măcar „viaţa ta profesională” nu are nici cea mai mică valoare pentru cei de acolo, deşi unii chiar vor să crezi asta. 

A, ai fost avansat? Păi ai ajuns mai sus pentru că nu aveau pe altul pe care să-l pună pe un post care trebuia musai ocupat, nu neapărat pentru că nu se găsea altul mai bun ca tine. Ai luat un bonus? Păi l-ai luat pentru că tu ai adus 2 lei în plus în companie, din care tu primeşti doar 50 de bani. Ţi s-a marit salariul? Păi ţi s-a marit pentru că tu ai adus un profit din care vei primi a mia parte. Aşa că stai liniştit, cel mai bine îţi cunoşti valoarea atunci când eşti dat afară, deşi tu crezi că ai făcut mai mult ca oricine din firmă. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La tine cum e?