Munca l-a făcut pe om corporatist

În Corporaţie, un singur angajat contează: tu!

Şi asta nu este părerea pe care trebuie să o ai tu despre tine, ci părerea tuturor celorlalţi de prin toată Corporaţia. Sau cel puţin asta e impresia cu care vei rămâne la puţin timp după angajare, şi nu va trece mult până îţi vei da seama că nu este doar o impresie.

Da, e normal să te simţi nedreptăţit şi să ai frustrări la locul de muncă, oriunde ai lucra. Dar ţine minte că toate astea le au şi toţi ceilalţi colegi ai tăi; fiecăruia i se pare că el munceşte cel mai mult şi că este apreciat cel mai puţin. Numai că, spre deosebire de ei, tu s-ar putea chiar să ajungi în situaţia asta, nu doar să ţi se pară.

Cum aşa? Păi uite aşa: primul tău impuls atunci când ajungi să fii angajat în Corporaţie este să fii cel mai bun (asta dacă nu ai apucat mai întâi să citeşti această carte). Iar pentru asta tu îţi închipui că tot ce trebuie să faci este să munceşti. Da, să munceşti. Cât mai mult, cât mai repede, cât mai bine. Iar asta, te aştepţi tu, o să te ducă încetul cu încetul tot mai sus în Corporaţie.

Bine, stai jos, c-am râs destul.

În primul rând trebuie să înţelegi că munca în mediul corporatist este într-adevăr necesară. Ca peste tot de altfel. Numai că, aşa cum te-am şcolit în capitolele anterioare, ea nu este şi suficientă ca să-ţi realizezi tu visul de „a face carieră” (whatever that means). De fapt, dacă ai deschis cumva cartea pentru prima dată la acestă pagină sau dacă nu ţi-ai făcut temele cu ceea ce te-am învăţat până acum, dă-mi voie să revin cu un mic rezumat. Aşadar, ceea ce trebuie să reţii este:
 - nu trebuie să fii cel mai bun ca să ai o viaţă uşoară în Corporaţie
 - nu trebuie să munceşti non stop ca să fii promovat în Corporaţie.

Bun, acuma dacă ţi-ai amintit cum merge treaba în lumea asta paralelă a corporatiştilor, hai să ne întoarcem la cea mai importantă persoană de acolo, care, aşa cum ţi-am spus, eşti tu şi numai tu. Numai că importanţa unică pe care ţi-o acordă compania nu este aceeaşi unică importanţă pe care (ar trebui să) ţi-o acorzi tu atunci când eşti la muncă.



next: Ia vino puţin la mine în birou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La tine cum e?